Teröristler İçin "Kartal" Ve "Kelebek" Emojili Şifre

Mersin'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda yakalanarak tutuklanan Kuteybe Hammet hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün yapısıyla ilgili önemli bilgilerin yanı sıra şüphelinin örgüt mensuplarıyla yaptığı yazışmalarda "ortamın güvenli olduğunu" anlatmak için şifre olarak "kartal" ve "kelebek" emojileri kullandığı vurgulandı.


14.02.2020 17:33:00   Güncel


 Mersin'de IŞİD’e yönelik operasyonda yakalanarak tutuklanan şüpheli hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede, örgütün yapısıyla ilgili önemli bilgiler aktarıldı.

Operasyonda yakalanarak tutuklanan Kuteybe Hammet hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün yapısıyla ilgili önemli bilgilerin yanı sıra şüphelinin örgüt mensuplarıyla yaptığı yazışmalarda 'ortamın güvenli olduğunu' anlatmak için şifre olarak 'kartal' ve 'kelebek' emojileri kullandığı vurgulandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan ve dijital belgelerinde 4 bine yakın IŞİD üyesinin bilgileri bulunan şüpheli Hammet hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Örgütün ‘istihbaratçıları’ndan Hammet için 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan 65 sayfalık iddianame, Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede, Hammet'in geçmiş dönemde Suriye'de IŞİD içinde savaşçı olarak yer aldığı, Türkiye'de de örgüt adına faaliyetlerine devam ederek çatışma bölgelerinde bulunan örgüt mensuplarıyla irtibat kurduğu aktarıldı.

Şüphelinin ikametinde ele geçirilen dijital materyallerde farklı ülkelerden 4 bine yakın kişinin isminin yanı sıra 'örgüte katılmadan önceki mesleği, gittiği ülkeler, hangi sınır bölgesini kullandığı ve aracısı, referans bilgileri, uzmanlık alanı ve savaşçı, eylemci ya da canlı bomba eylemcisi' gibi kategorilerin bulunduğu künye şeklindeki ayrıntılı formun ele geçirildiği belirtilen iddianamede, çok sayıda fotoğraf, harita ve görüntülerin de veriler arasında yer aldığı ifade edildi.
Teröristler için kartal ve kelebek emojili şifre
 
 
Teröristler için kartal ve kelebek emojili şifre
IŞİD
şifre
kartal
"kelebek"

Yorumunu Gönder

Yorumlar