Bilim Kurulu Üyesi Kafe ve Restoranların Açılış Tarihini Ağzından Kaçırdı

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, herkes tarafından merakla beklenen kafe ve restoranların açılış tarihi hakkında açıklamalarda bulundu. Kayıpmaz, “Kış ayları tehlikeli bir dönem. Biraz daha gözleme ihtiyaç var. Bu da bir aydan biraz daha fazla zaman istiyor. Mart ayında bunların gündeme gelmesi yerinde olacaktır” dedi.


25.01.2021 16:37:41   Güncel


Türkiye’de korona virüs salgınında günlük hasta sayılarının artmasının ardından kafe ve restoranlar kapatılmış, paket servislere geçilmişti. Yasakların ardından korona virüs hasta sayılarının düşmesi ile birlikte, kafe ve restoranların ne zaman yeniden açılacağı merak edilmeye başlandı.Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Anadolu Ajansı’na çok merak edilen kafe ve restoranların açılış tarihi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"ŞUBAT SONRASI HASTA SAYILARINI GÖRMEMİZ GEREKİYOR" 

Kayıpmaz, kafe ve restoranların şubat sonu hasta sayılarına bakıldıktan sonra değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Kişisel kanaatim, bu tür yerlerin açılması için bir süre daha beklememiz yönünde. Son kararı verecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'dir. Şubat ayını en azından bekleyerek geçirmek de fayda var. Çünkü, bir yandan mutasyon tehlikesi kapımızda, bir yandan kış aylarındayız, kapalı ortamlarda vakit geçiriliyor ve buralar kötü havalandırılabiliyor. Bundan dolayı en azından şubat ayını geçirip, şubat sonrası vakalarını görmemiz lazım. Ondan sonra da açılacaksa bile Salgında Çalışma Yönetimi Rehberi uyarınca, belki HES kodları devreye alınarak açılması daha güvenli olur” dedi. 

   “GÜNDEME GELMESİ MART AYI GİBİ DAHA DOĞRU OLUR”

İşletmelerin şu anda kapalı olmadığını, paket servis yapabildiğini dile getiren Kayıpmaz, bu işletmelerdeki oturma yerlerine ilişkin daha sonra belirli limitler içinde bir uygulama yapılamasının söz konusu olabileceğini söyledi.Kafe ve restoranlar için Mart ayının gündeme gelmesi gereken doğru tarih olduğunu belirten Kayıpmaz, "Bizim de arzumuz bunun en kısa zamanda olması ama kış ayları tehlikeli bir dönem. Biraz daha gözleme ihtiyaç var. Bu da bir aydan biraz daha fazla zaman istiyor. Mart ayında bunların gündeme gelmesi yerinde olacaktır" sözlerini kullandı. 


 
Bilim Kurulu
koronavirüs
kafe

Yorumunu Gönder

Yorumlar