Kansere Geçit Vermeyen Besinler! Uzman İsim Önerdi

Beslenme ve Diyet Uzmanı, Dyt. Havva Kılınç, kanserden korunmada beslenmenin önemine işaret ederek, "Kanser, vücudun herhangi bir yerinde bazı hücrelerin kontrolsüz çoğalarak belirli işlevi olan hücreleri yok etmesiyle oluşan hastalıktır. Kaliteli yaşamda en önemli gereksinimlerden biri sağlıklı beslenmedir." uyarısında bulundu. Kılınç, kanserden korunmak için yapılması gereken beslenme düzeni hakkında bilgi verdi.


23.01.2021 00:00:05   Güncel


Yapılan araştırmalarda posa içeriği düşük bir diyetle beslenenlerde kalın bağırsak kanserlerinin, yüksek posalı beslenen topluluklardan daha sık görüldüğünü belirten Kılınç, "Posa tahıl ve kurubaklagillerin dış kısımlarında, sebzelerde ve meyvelerde bulunur. Posalı besinlerin tüketimi artırılmalıdır. Yetişkinlerde günlük alınması gerekenin minimum posa miktarı 25-30 gramdır.

Şeker ve şekerli tatlılar, basit karbonhidratlar (beyaz ekmek, pirinç gibi), hazır meyve suları yerine posadan zengin tam tahıl grubu ekmek, bulgur, kurubaklagil ve meyve-sebzelere yer verilmeli." ifadelerini kullandı.

kanser
besin
uzman

Yorumunu Gönder

Yorumlar