‘Alkollü Hakim Niye Edirne veya İzmir’e Değil de Van’a Sürgün Edilir?’

Adana’da Hayrettin Yavuz isminde bir hakim, alkollü araç kullanırken polisler tarafından yakalandı. Yavuz’un, sinkaflı küfürler ederek etrafına terör estirdiği görüldü.


24.09.2020 08:59:00   Güncel


Adana’da Hayrettin Yavuz isminde bir hakim, alkollü araç kullanırken polisler tarafından yakalandı. Yavuz’un, sinkaflı küfürler ederek etrafına terör estirdiği görüldü.

Yavuz, bu olayın üzerine Van’a sürgün edildi. Ancak Yavuz’un görev yerine gitmeyerek emekliye ayrılma kararı aldığı iddia ediliyor.

Habertürk Yazarı Sevilay Yılman, konuyu bugünkü köşesine taşıyarak tepkisini dile getirdi. Yılman, “Niye Edirne ya da İzmir değil de, Van?” diyorum… Sürgün şehri mi Van?’ diye yazdı.

İşte Sevilay Yılman'ın yazısından bir bölüm:

Geçen hafta Adana’da skandal bir olay yaşandı.

Aşırı alkollü bir halde trafiğe çıkan Sulh Hukuk Hakimi Hayrettin Yavuz polisler tarafından yakalanınca ortalığı birbirine kattı.

Ve hem polislere, götürüldüğü hastanede de doktorlara, sağlık çalışanlarına ağza alınmayacak sinkaflı küfürlerle saldırdı.

Ve sonra da o hakim “tedbiren” açıklaması ile Van Hakimliğine atandı…

Olayın neresinden bakarsanız bakın skandal ama ben en çok finaline takıldım. Yani Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından hakkında soruşturma izni verilen hakimin “tedbiren” denilip Van’a atanmasına…

Prosedürü bilmediğim için; “Neden açığa alınmıyor da göreve devam ettiriliyor” demiyorum. “Niye Edirne ya da İzmir değil de, Van?” diyorum… Sürgün şehri mi Van?

Hani soruyor, sorguluyor ya bazılarımız!

“Kürt’üm diyemiyorlardı bu topraklarda… Kürtçe konuşamıyorlardı… Kimliklerinden dolayı eziyet görüyorlardı… Ama artık o günler geride kaldı. Şimdi kimliklerini diledikleri gibi ifade edip, ana dillerini istedikleri gibi serbestçe konuşabiliyorlar… Buna rağmen neden hala mutsuz bu Kürtler ve neden hala HDP’nin peşinden gidiyorlar?”

İşte bundan değerli okurlarım…

Ara sıra da olsa; ”Sizin coğrafyanız bu ülkenin sürgün yeridir. Sürgün memleketlerimizdir illerinizin her biri!” hatırlatmaları yüzünden…

Alkollü Hakim
Sürgün

Yorumunu Gönder

Yorumlar