İran İstihbaratının Başarısı ABD ve İsrail’i Şaşkına Çevirdi

İran istihbaratı, ABD'de örgütlenen, CIA,FBI ve MOSSAD tarafından özel olarak desteklenip korunan uluslararası bir terörist örgütünü çökertmeyi başardı.


2.08.2020 11:31:01   Dünya


İran İstihbarat Bakanlığı, "İran'da silahlı eylemler ve sabotaj operasyonlarını ABD'den yönlendirilen terör örgütü Tonder'in elebaşı Cemşid Şarmehd, İstihbarat Bakanlığı tarafından ele geçirilmiştir" açıklamasında bulundu. Açıklama gündeme, İran'ın terör örgütü liderini nerede yakaladığı sorusunu getirdi..

"Tonder" ve "İran Krallığı Meclisi" adıyla bilinen ABD merkezli İran karşıtı örgüt, 12 Nisan 2018'de Şiraz kentinde 14 kişinin ölümüne ve 215 kişinin de yaralanmasına yol açan terör saldırısı ile ülke genelinde bazı silahlı eylemler ve sabotajlar düzenlemekle suçlanıyor.

Örgütün lideri olduğu belirtilen Cemşid Şarmehd'in ABD'nin California eyaletinde İran aleyhine medya faaliyetleri yürüttüğü biliniyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşadığı bilinen ve CIA, FBI ve MOSSAD tarafından özel olarak desteklenip korunan uluslararası bir terörist casus  olan Şarmehd'in İran içinde yakalanması, İran’ın ABD ve İsrail istihbaratını hezimete uğratması olarak değerlendiriliyor.

İran İstihbarat Bakanı, cami ve Hüseyniyeleri bombalayan bu katil teröristin İran’da ele geçirildiğini resmen açıkl
İran İstihbarat Bakanlığı
CIA
ABD
İsrail

Yorumunu Gönder

Yorumlar