Ayetullah Hamanei: İsrail'e Destek İslam Ümmetine İhanettir

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, Tahran'daki İmam Humeyni (r.a) Hüseyiniyesi'nde gerçekleşen görüşmede, bazı İslam ülkelerinin Siyonist İsrail'e verdiği desteği eleştirdi.


11.04.2024 13:59:38   Dünya


İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, bazı İslam ülkelerinin Siyonist İsrail'e verdiği desteği eleştirerek, ''İsrail'e destek İslam ümmetine ihanettir.'' dedi.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, Ramazan Bayramı münasebetiyle İranlı yetkililer ile Müslüman ülkelerin büyükelçilerini kabul etti.

Ayetullah Hamanei, Tahran'daki İmam Humeyni (r.a) Hüseyiniyesi'nde gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi.

Ayetullah Hamanei, geçen Cuma günü düzenlenen geniş katılımlı Dünya Kudüs Günü etkinliklerine değinerek, İran halkının Kudüs yürüyüşlerine yüksek katılımını takdir etti.

Ayetullah Hamanei, bu sene Kudüs Günü'nde yapılan gösterileri ''şaşırtıcı bir siyasi ve küresel hareket'' olarak nitelendirdi.

İslam dünyasının gündeminde yer alan Filistin meselesinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan İslam İnkılabı Rehberi, ''Siyonistlerin işlediği cinayetlere karşı Afrika, Asya, Avrupa ve hatta Amerika'da eşi benzeri görülmemiş protesto gösterileri düzenlendi. Bunlar dünya halklarının Filistin ve Gazze'deki mazlum insanlar ile daynışma içinde olduğunu gösteriyor.'' dedi.

Ayetullah Hamanei, Gazze cinayeti sürerken bazı İslam ülkelerinin Siyonist İsrail'e verdiği destekeri eleştirerek, ''Bu destekler rejimin zayıflanan kurumlarını güçlendirir ve aynı zamanda hem İslam ümmetine hem de o Müslüman ülkelere ihanettir, çünkü İsrail'e destekle aslında kendilerini yok etmeye hizmet ediyorlar.'' ifadesini kullandı.

Ayetullah Hamanei, İran'ın İslam ülkelerinden Siyonist İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkileri kesmesini beklediğini belirtti.

/mehr
Ayetullah Hamanei
israil
ihanet

Yorumunu Gönder

Yorumlar