Korona Krizinde Boğulan ABD Gaspa Doymuyor!

Barbados Sağlık Bakanı Bozic, ABD'nin ülkesine gelecek olan 20 solunum cihazına el koyduğunu açıkladı.


7.04.2020 10:31:00   Dünya


ABD yönetimi, Karayip ülkesi Barbados yolunda olan 20 solunum cihazına el koydu.

Telesur'da yer alan habere göre, Barbados Sağlık Bakanı Jeffrey Bozic, "(Solunum cihazlarına), ABD'de el konuldu. Ödemeleri yapıldı, ancak el konuldu. Orada tam olarak ne yaşandığını öğrenmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Cihazların hangi ABD eyaletinde el konulduğunu açıklamayan Bozic, "Solunum cihazları, bugün dünyada en çok talep edilen şey konumunda. Barbados bu malzemeleri olabildiğince çok temin etmek için diğer 203 ülkeyle ve bölgeyle tek başına iletişime geçmeye çalışıyor" diye konuştu.

Barbados hükümetinin, 56 COVID-19 hastasının olduğu ülkede, şu ana kadar 48 cihazı ülkeye getirme imkanı bulduklarını ve bu sayının yeterinden fazla olduğunu kaydetmesine karşın Bostic, beş farklı yerden 150 solunum cihazı siparişi verdiklerini ve Başbakan Mia Mottley'in tedarik için "açık çek" sunduğunu söyledi.

ABD KORE SAVAŞI DÖNEMİ'NİN YASASINI YÜRÜRLÜĞE KOYDU

ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü Kanada'ya ihraç edilen 3M üretimi maskelerin Kanada'ya ihracatını durdurmayı öngören, Kore Savaşı dönemindeki Savunma Üretim Yasası'nı yürürlüğe koymuştu.

Söz konusu yasaya göre, özel şirketler, aynı zamanda tedarik için ABD hükümetinin ihtiyaçlarına öncelik verecek.

Sol

Korona
ABD
solunum cihazı

Yorumunu Gönder

Yorumlar