İranlı Doktor Koronada En Etkili İlacı Buldu!

İran’da Şehit Beheşti Üniversitesi Hastanesinde Enfeksiyon ve Mikrobiyoloji bölümünde hem modern tıp hem de alternatif tıp uzmanı olan Dr. Muhammed Fesihi'nin koronavirüsten kurtulmak için sunduğu reçete İran’da büyük yankı uyandırdı.


2.04.2020 01:00:00   Dünya


İran’da Şehit Beheşti Üniversitesi Hastanesinde Enfeksiyon ve Mikrobiyoloji bölümünde hem modern tıp hem de alternatif tıp uzmanı olan Dr. Muhammed Fesihi'nin Koronavirüs tedavisinde en etkili  ilaç olarak duyurduğu reçete, bazı bitkilerin karışımıyla oluşturuluyor. O bitkiler ise hemen hemen her evde bulunan, zencefil, kekik ve tarçın.
İran’ın enfeksiyon hastalıkları alanında tanınmış en önemli hastanelerinden olan Şehit Beheşti Üniversitesi Hastanesinde uzman olan Dr. Fesihi yaptığı açıklamada, domuz gribiyle de aynı yöntemle mücadele ettiklerini belirterek şöyle konuştu: “Şu an bahsettiğim yöntemle domuz gribiyle mücadelede çok ciddi başarılar elde ettik. Üniversite yönetimi de resmi olarak bu başarımızı tescillemiştir. Aynı yöntemle Covid-19 ile de büyük başarı sağladık. Amacımız İran’ın genelinde bütün hastanelerde bu yöntemin kullanılmasıdır. “

12 sene önce domuz gribi vakalarının arttığı dönemde ülkenin her yerinde ölümler olduğunu ancak, Beheşti Üniversitesi Hastanesinde  yatan hastaları zencefil ve kekik ile tedavi ettiklerini ve hiçbir ölümün olmadığını vurgulayan Dr. Fesihi, şöyle devam etti: “ Hastanenin bulunduğu şehirde yaşayan halk, dağlık bölgede yaşayan, bitkisel tedavilere aşina olan ve sağlık beslenen bireylerdi. Yani hastalıkla mücadelede vücut direncini artırmak için bitkisel takviye ve sağlıklı beslenme çok önemli bir rol oynuyor.”

Covid-19’u influanza virüsüyle karşılaştırdığını ve çok benzer noktalar bulduğunu kaydeden Dr. Fesihi, hasta bireylerin soğuk mizaçlı yemekleri tamamen kesmesi gerektiğini vurguladı. Hastanede sabahları verilen peynir, süt, yoğurt gibi soğuk mizaçlı yemeklerin tamamen kaldırıldığını ve yerine sıcak mizaç olan tahin helvası verildiğini  belirten Dr. Fesihi,  “Soğuk mizaç yemekleri kestikten sonra hastalarımızı kekik, zencefil ve tarçınla tedavi ettik. Tabi tıbbi olarak da gerekli tahlilleri yaparak kontrolleri sağladık. Ve gördük ki hastalar tamamen iyileşme sağladı.  15 gündür bizim hastanemize her gün en az 30 Covid-19 hastası geliyor. Gelen toplam hastalardan sadece ikisi hayatını kaybetti. Bu hastaların da  ileri yaşı ve çok ağır kronik rahatsızlıkları vardı. Diğer hastaların tamamını kurtardık.”

 
korona
tedavi
iranlı uzman
covid-19

Yorumunu Gönder

Yorumlar

  • Rahmi Çelik

    ALLAH RAZI olsun Değerli bilileriniz için