Azerbaycan İslam Partisi Başkanı Aliyev Hakim Karşısına Çıkacak

İslam Partisi'ne yönelik yargı süreçleri Azerbaycan'da devam ediyor.


12.04.2021 10:39:58   Dünya


Azerbaycan'da İslam Partisi'ne yönelik yargı süreçleri devam ediyor. 1 Mayıs 2020'de gözaltına alınan Azerbaycan İslam Partisi Başkanı Hacı İlham Aliyev, yarın hakim karşısına çıkacak. Hacı İlham Aliyev, 18 yıl hapisle karşı karşıya. 

Azerbaycan'da İslam Partisi Başkanlığı görevini, Muhsin Samedov'un 2011 yılında 12 yıl hapse mahkum edilmesi sonrası vekaleten yürüten Hacı İlham Aliyev'in, 18 yılla yargılandığı davanın karar duruşması, 12 Nisan Pazartesi günü görülecek.

Hacı İlham Aliyev'in, 1 Mayıs 2020'den sonra gözaltı süresi, şimdiye kadar birçok kez uzatıldı. Karabağ'ın kurtarılması savaşı sırasında hem cephede hem de cephe gerisinde büyük çaba gösteren ve mücadele eden İslam Partisi ve partinin yetkilileriyle dindar kesim, hukuksuz bir şekilde hedef alınıyor. 

1992 yılında kurulan İslam Partisi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nde muhalif partilerden biri sayılıyor. İslam Partisi Ermeni karşıtı söylemleriyle tanınıyordu ve sıklıkla Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ sorununun askeri çözümünü savunuyordu. İslam Partisi ayrıca Azerbaycan'daki Hristiyan misyonerlik faaliyetlerinin de yasaklanmasını istiyordu. İslam Partisi ayrıca ABD, İsrail ve Siyonizm karşıtı görüşleriyle Azerbaycan'da öne çıkıyordu.

Partinin lideri Muhsin Samedov da daha önce tutuklanmış, 7 Ekim 2011'de, asılsız ithamlarla, terör saldırıları planlamak ve hükümeti devirmek için suç örgütü kurma suçlamasıyla 12 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
İslam Partisi
azerbaycan
Aliyev

Yorumunu Gönder

Yorumlar