Trump'a Şok! Süresiz Donduruldu

Youtube, yaklaşık 3 milyon takipçisi olan ABD eski Başkanı Donald Trump'ın kanalına 2 hafta önce video paylaşma engeli getirmişti. Youtube, bunu süresiz hale getirdiğini duyurdu.


27.01.2021 22:21:49   Dünya


İki hafta önce  ABD eski Başkanı’nın kanalını askıya alan Youtube’dan yeni bir açıklama geldi.

Youtube, Donald Trump’ın hesabının süresiz olarak dondurulduğunu söyledi.

Yaklaşık 3 milyon takipçisi olan Trump'ın kanalına 2 hafta önce kısa süreliğine video paylaşma engeli getirildiği açıklanmıştı.

HIZLI DAVRANMAMAKLA ELEŞTİRİLMİŞTİ

ABD’nin eski başkanı Trump, seçimlerde hile yapıldığını birçok kez tekrar edip eylemcileri ayaklanmaya teşvik ettiği gerekçesiyle 6 Ocak'ta yaşanan Kongre'nin işgalinden sorumlu tutuluyor.

Google firmasına ait YouTube, Trump'ın şiddet olaylarını körüklediğinde "diğer sosyal medya ağları kadar hızlı önlem almamakla" eleştirilmişti.

FACEBOOK VE İNSTAGRAM YENİDEN AÇILMIŞTI
Seçim süreci boyunda Trump'ın paylaşımlarına uyarı etiketi koyan Twitter ve Facebook, en az 6 kişinin hayatını kaybettiği şiddetli gösteriler sonrası eski başkanın hesaplarını dondurmuştu. Twitter, yasağı kalıcı hale getirirken, Facebook ve ona bağlı olan Instagram eski ABD Başkanı’nın hesaplarını tekrar açtı.

İfade özürlüğü çerçevesinde tartışmalara neden ikiliye 13 Ocak'ta Youtube da eklenmiş, Trump'ın kanalından video paylaşılması en az bir hafta süreyle engellenmişti. Amerikan basınında çıkan haberlere göre Youtube bu yasağı 'geçici'den 'kalıcı'ya çevirdi.

Politico'ya konuşan video platformunun sözcüsü, olası şiddet olaylarına dair kaygıların artmasını kararlarına gerekçe göstererek "Donald Trump'ın hesabı kapalı kalacak" dedi.

trump
abd
şok

Yorumunu Gönder

Yorumlar