Sınırı Geçmek İçin 3 Metre Uçtu!

Kuzey Koreli jimnastikçi, yüksekliği 3 metre olan bir çit duvarının üzerinden atlayarak Güney Kore'ye kaçtı.


26.11.2020 15:44:00   Dünya


Korean Herald tarafından bildirilen habere göre; Kuzey Koreli bir adam üç metrelik bir çitin üzerinden atlayarak Güney Kore'ye kaçtı. Bir zamanlar jimnastikçi olduğunu iddia eden adamın askerlerden arındırılmış mayınlı bölgeden nasıl geçtiği hala belirsiz. 

Kuzey Kore'den kaçışı 3 Kasım'da başaran kişi, Güney Kore ordusu tarafından sınırın bir kilometre ötesinde yakalandı ve Seul'de hakkında soruşturma başlatıldı.

Güney Koreli yetkililer adamın doğruyu söyleyip söylemediğini araştırırken ilginç bir uygulamaya imza attı. Yetkililer, adamın ifadesini doğrulamak için yüksek bir çitin üzerinden atlamayı iki kez tekrarlaması istedi.

TUHAF AMA MÜMKÜN

Öte yandan, adamın bahsettiği kaçış versiyonu tuhaf görünüyor, çünkü böyle bir sıçrama için önce DPRK ordusunu atlatmak gerekiyor. Ardından mayınlı arazi başlıyor. Üstelik çitlerin üzerinde sensörler bulunuyor. Bununla birlikte, Güney Koreli yetkililer, adamın düşük ağırlığı ve atletik geçmişi göz önüne alındığında böyle bir kaçışın hala mümkün olduğuna inanıyor.

Ordu tarafından yapılan açıklamada; atlayışın büyük olasılıkla daha önce gerçekleştiği, çünkü aynı yerde bir çitin hafifçe büküldüğü belirtildi.

HER YIL BİN KİŞİ KAÇIYOR

Kuzey Kore'den ortalama olarak her yıl yaklaşık bin kişi kaçıyor. Pek çoğu dağlardan ve nehirlerden geçen tehlikeli yollardan sonra Çin'e gönderiliyor. Daha sonra Kuzey Kore'den mültecilerin adaptasyonu için özel programların çalıştığı Güney Kore'ye sevk ediliyor.

Kaynak: CentralAsia

Kuzey Kore
Güney Kore
jimnastikçi

Yorumunu Gönder

Yorumlar