Salgına Rağmen, Kerbela 14 Milyon Ziyaretçiyi Ağırladı

Kutsal Kerbela topraklarında Hüseynî Erbain törenlerinin sona ermesi ile birlikte Iraklı güvenlik kaynakları bu yıl korona salgınına rağmen düzenlenen törene en az 14 milyon ziyaretçinin katıldığını duyurdular.


9.10.2020 09:07:38   Dünya


Irak Ulusal Haber Ajansı NİNA'nın dün güvenlik kaynaklarına dayanarak bildirdiğine göre son 10 günde 14 milyon ziyaretçi Hüseyni Erbain için Kerbela'da bulundular.

Habere göre en az 31 bin polis, istihbarat ve Haşdi Şabi'den oluşan güvenlik güçleri ile bin 600 halk gönüllü güçleri kent hizmetleri, arama ve düzen ile koordinasyon çalışmalarında Hüseyni ziyaretçilerin hareketini sağladılar.

Kerbela'da, Hüseyni ve Abbasi külliyelerine bağlı Hüseyni hizmet çadırları koordinasyon ve Erbain törenler idaresi de bu yıl 10 bin 600 hizmet çadırı ve Hüseyni heyetlerin de kayıt altına alındığını duyurdu. 

Irak hükümeti bu yıl korona salgını nedeni ile yabancı ziyaretçilere Erbain törenlerine katılmaları için vize işlemini durdurdu, bu yüzden Iraklı ziyaretçilerden sonra en kalabalık ziyaretçi grup olan İranlılar bu yıl törenlere katılamadılar.

/rasthaber
Kerbela
erbain
Hz. Hüseyin

Yorumunu Gönder

Yorumlar