İran'dan Tüm Tartışmaları Bitirecek Açıklama

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamanei'nin Azerbaycan Temsilcisi ve Erdebil Cuma İmamı Ayetullah Amuli resmi bir açıklamayla Azerbaycan'a destek mesajı yayınladı. Azerbaycan'ın vatan savunmasında olduğunu ve işgal edilmiş topraklarını kurtardığı hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


29.09.2020 17:31:00   Dünya


Erdebil Cuma İmamı ve İran dini ve siyasi lideri Ayetullah Ali Hamanei'nin Azerbaycan temsilcisi Ayetullah Amuli'nin Azerbaycan-Ermenistan savaşı konusunda bugün yayınladığı resmi bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Azerbaycan devletinin işgal altındaki topraklarını geri almak için yaptığı girişim tamamen İslam dini kurallarına ve uluslararası kurallara uygun bir girişim olup ve toprakları işgal altında olan her ülkenin yaptığı gibi vatan savunmasıdır ve bu vatan savunması Azerbaycan halkının ve devletinin en doğal hakkıdır.

İran İslam Cumhuriyeti devleti bu devletin temelini teşkil eden İslam inkılabının vazgeçilmez prensiplerinden biri olan mazlumun yanında ve zalime karşı durma esası gereğince  Azerbaycan halkının yanında ve Ermenistan devletinin karşısındadır bugün.

İran'ın Müslüman halkı hiç bir zaman zalimin yanında yer almamıştır ve almayacaktır da. Burada da gereken cephesinin ve safhını belirlemiş ve Azerbaycan milletinin yanında yer almayı dini bir vazife telaki etmiştir.

Bu nedenle Azerbaycan milletine son günlerde kazandığı zaferlerden dolayı tebriklerimizi iletiyor ve işgal altındaki Karabağ'ın Yüce Allah'ın izniyle bir an önce işgalden kurtarılmasını temenni ediyoruz.

Hiç şüphe yok ki İran'ın Azerbaycan'a her konuda yardım etmesi dün yaptığı gibi bugün de onun vazifesidir ve bu konuda hiç bir minnete yer yoktur bu İran'ın dini ve milli vazifesidir.

Azerbaycan milleti son derece akıllı, zeki ve vatanına düşkün bir millet olup, diğer milletler arasında bu güzel hasletiyle ünlüdür.

Yüce Allah'tan bir milyon Karabağ göçmeninin yurtlarına dönmesi ve Karabağ'daki hak cephesini savunan Türk askerlerinin bir an önce zafere kavuşmasını sağ salim evlerine dönmesini diliyor ve Karabağ savunmasında hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır niyaz ediyoruz"
iran
azerbaycan
ermenistan

Yorumunu Gönder

Yorumlar